Încă un general-colonel rus a fost înlăturat din funcție. Este doar una dintr-un șir lung de demiteri efectuate în rândul comandanților lui Vladimir Putin. 

Aceste demiteri reprezintă, cel mai probabil, o încercare de a îndepărta vina de la conducerea de rang înalt a Rusiei pentru eșecurile de pe front, susține ministerul britanic al Apărării.

Săptămâna trecută, generalul Alexander Lapin a fost îndepărtat din funcția de comandant interimar al Districtului Militar Central. El a fost de asemenea criticat de liderul cecen Ramzan Kadîrov și de șeful grupului de mercenari Wagner pentru performanța slabă de pe frontul ucrainean. 

Pe de altă parte, scene șocante vin dintr-un centru de recrutare din Rusia. Un colonel a fost amenințat cu bătaia după ce mai mulți recruți l-au înconjurat și au protestat față de condițiile precare de pregătire.

Superiorul lor a fugit speriat și i-a avertizat că o să cheme poliția militară. Revoltele iau amploare în centrele de recrutare ale armatei ruse. Tot mai mulți soldați nu primesc hrană și apă, iar familiile lor nici nu și-au primit banii promiși de stat. 

Sursa: Realitatea Din UK

Articolul precedentUniunea Europeană CONDAMNĂ creşterea semnificativă a lansărilor ilegale de rachete de către Coreea de Nord
Articolul următorCoreea de Nord amenință cu o reacție militară fermă după exercițiile aeriene comune SUA – Coreea de Sud