Membrii și simpatizanții partidului ȘOR au ieșit din nou în fața Palatului Prezidențial și au cerut demisia Maiei Sandu. Organizatorii au vorbit numai în limba rusă și au huiduit Occidentul și politica pro-europeană a Chișinăului. În spatele manifestațiilor se află fugerul Ilan Șor, stabilit în Israel, care se folosește de banii Kremlinului pentru a destabiliza țara vecină, așa cum au spus-o și politicienii moldoveni. 

Oligarhii ruși care pompează banii Kremlinului în manifestațiile de la Chișinău profită de criza energetică și prețurile crescute din cauza inflației. Aceștia cer organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Protestatarii lui Ilan Șor au depus coroane de flori la palatul prezidențial și au cerut demisia Maiei Sandu.

Poliția din Chișinău transmite că cei care au forțat cordoanele forțelor de ordine aveau asupra lor răngi și lanțuri metalice, materiale pirotehnice interzise și sticle cu alcool. Majoritatea erau foști deținuți.

Reprezentanții guvernului de la Chișinău susțin că protestele sunt organizate de hoții și fugarii îngrijorați de reformele din Justiție. Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherii și spălare de bani în dosarul „Furtul Miliardului” și este dat în căutare internațională.

Chișinăul se confruntă cu proteste în fiecare sfârșit de săptămână la comanda oligarhilor ruși care vor să destabilizeze Republica Moldova, așa cum a spus-o chiar și Maia Sandu. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentAlegeri în SUA: Biden avertizează că o victorie a republicanilor poate slăbi democraţia
Articolul următorUniunea Europeană CONDAMNĂ creşterea semnificativă a lansărilor ilegale de rachete de către Coreea de Nord