Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită, pe 20 iulie, de aviatorii militari români, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Ziua Aviației Române este sărbătorită astăzi cu fast. Aparatele de zbor vor survola Bucureștiul, iar o ceremonie militară va fi organizată la Monumentul Eroilor Aerului, din Piaţa Aviatorilor. Restricții de circulație se vor aplica în mai multe zone. 

Bucureștenii vor putea admira avioane din dotarea Forțelor Aeriene, printre care F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99, dar și elicoptere aparţinând Ministerului Afacerilor Interne. Inclusiv o aeronavă Boeing 737, aparținând Tarom, va survola la joasă înălțime.

În zona Arcului de Triumf vor fi restricii de circulație, astfel că polițiștii recomandă trasee alternative până la 12:30.

Brigada Rutieră anunţă că pe 20 iulie, în contextul manifestărilor dedicate Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, vor fi impuse restricţii de circulaţie pe o serie de artere din Bucureşti.

Imagine

Între orele 11.00 şi 12.00, Ministerul Apărării Naţionale – Statul Major al Forţelor Aeriene va organiza o ceremonie cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Aerului, din Piaţa Aviatorilor.

Astfel, în intervalul orar 10:15 – 12:15, pentru buna desfăşurare a evenimentului, vor fi impuse restricţii de circulaţie, pe următoarele artere rutiere:

– Bd. Aviatorilor, pe ambele sensuri de circulaţie, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle;

– Aleea Modrogan şi Aleea Alexandru;

– Str. Arhitect Ion Mincu, pe ambele sensuri de circulaţie, între Șos. Kiseleff şi Bd. Aviatorilor;

– Str. Căpitan Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulaţie, între Str. Emil Pangratti şi Bd. Aviatorilor.

Rute ocolitoare:

– Piaţa Charles de  Gaulle – Cal. Dorobanţilor – Bd. Iancu de Hunedoara – Piaţa Victoriei;

– Piaţa Charles de  Gaulle – Bd. Mareşal C-tin. Prezan – Şos. Kiseleff – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Ion Mihalache;

– Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Cal. Dorobanţilor – Piaţa Charles de  Gaulle;

– Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bd. Ion Mihalache – Bd. Al. Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Presei Libere.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulație şi solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu prudență, să utilizeze rutele ocolitoare, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

Articolul precedentȘcoală din România, improvizată într-un bloc de locuințe. Pentru a merge la baie, elevii coboară de la etajul 4 la parter
Articolul următorRusia a bombardat portul ucrainean Odesa pentru a treia noapte consecutiv