Un val de frig și ninsorile vor cuprinde treptat toată țara. Schimbarea bruscă de temperatură vine după ce în ultimele zile am avut parte de o vreme cu iz de primăvară. Frigul și ninsorile au pus deja stăpânire pe mare parte din Europa. În Germania și Austria stratul de zăpadă depășește un metru.

RĂCIRE CONTINUĂ ÎN ROMÂNIA, PRECIPITAȚIILE SUB FORMĂ DE PLOAIE SE TRANSFORMĂ ÎN NINSOARE

Meteorologii au anunțat că în doar câteva ore temperaturile se vor răci cu 15 grade, iar ninsorile vor acoperi mare parte din țară.

„Semnificativă va fi răcirea vremii. În Banat și în Crișana nu se vor mai depăși 2-3 grade, o scădere cu peste 18 grade a temperaturii. Răcirea va continua și în restul zonelor din sudul țări, se va produce răcirea în cursul zilei de luni.

În Muntenia și în zona Dobrogei, precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie și după vor fi sub formă de ninsoare.

La munte din nou vor predomina ninsorile”, a declarat meteorologul ANM de serviciu Oana Păduraru, la Realitatea PLUS.

INUNDAȚII în România – Cod roșu în mai multe județe din România

A fost cod roșu de inundații în mai multe județe din nordul țării, unde oamenii s-au trezit cu puhoaiele în gospodării. În sud-est, însă, a fost primăvară, cu peste 20 de grade Celsius.

A fost în vigoare un cod roșu de inundații în Bistrița-Năsăud, cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Someșul Mare – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Rodna și Ilva (afluent al Someșului Mare). Locuitorii din zonele respective au fost avertizați prin mesaje RO-ALERT că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri.

Din cauza ploilor din ultimele ore, zeci de locuințe de pe Valea Someșului și a Ilvei au fost afectate de inundații. 

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a anunțat că la Măgura Ilvei 15 gospodării au rămas izolate din cauza debitului crescut al râului Ilva.

Imagine

Accesul în zonă pentru eventualele urgențe medicale era posibil pe podul feroviar.

A fost Cod roșu de inundații pe Someșul Mare.

 

 

POTOP și în EUROPA din cauza vremii

În Germania și Austria furtunile de zăpadă au paralizat marile orașe. Majoritatea drumurilor și autostrăzilor au fost închise, iar traficul aerian a fost dat peste cap.

 

 

În mai multe regiuni din sudul Germaniei, căderile de zăpadă au blocat drumurile, precum și aeroporturile, mai mutle zboruri fiind suspendate din cauza ninsorilor abundente.

 

 

 

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 2 decembrie 2023
Articolul următorMarcel Ciolacu, anunțul momentului despre creșterea pensiilor în 2024 – De unde se iau banii și când sunt desființate pensiile speciale