Vremea se încălzește în data de 1 august și e posibil să avem din nou temperaturi caniculare în perioada următoare. Prognoza meteo vine cu date exacte despre cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va încălzi din nou în mare parte din țară, devenind călduroasă îndeosebi în sud și sud-vest, iar gradul de instabilitate va diminua semnificativ. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în zonele montane și submontane și în sud-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe și izolate în a doua parte a nopții, astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri în partea de vest-nord-vest a țării, unde și vântul se va intensifica1.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și al Munteniei. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 21 de grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei1.

În București, vremea va fi în general frumoasă și va deveni călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19-20 de grade Celsius.

La munte, vremea se va încălzi, iar gradul de instabilitate va diminua semnificativ. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și pe arii restrânse vor fi averse în general slabe. Vor fi posibile izolat descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 24 de grade Celsius, iar cele minime între 8 și 14 grade Celsius.

La mare, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. La începutul intervalului, vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 17 și 20 de grade Celsius.

După ziua de luni, vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor, dar nu la fel de caniculară ca în zilele precedente. Temperaturile maxime vor oscila între 26 și 34 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza și seara. Vor fi condiții pentru ploi locale și izolate, mai ales în zonele montane și submontane, dar și în regiunile nordice, centrale și estice. Vor fi posibile și fenomene de instabilitate atmosferică, cum ar fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Potrivit estimării ANM pentru perioada 7-28 august 2023, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

Articolul precedentPrețurile pentru mai multe alimente se vor reduce, de astăzi
Articolul următorSepsi OSK s-a impus cu 3-0 pe terenul celor de la Dinamo