Vasile Bănescu a criticat și ironizat fanii AUR, cei care au organizat un protest împotriva vaccinării obligatorii, cu toate că acest lucru nu este prevăzut în vreun proiect de lege și nici nu există o astfel de intenție, după cum chiar ministrul Sănătății a explicat.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a criticat protestul organizat de AUR în fața Ministerului Sănătății. 

”O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața, în care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac, în care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare, o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează e una care are imensa șansă să (re) descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook. 

Protestul AUR

AUR a organizat un protest împotriva obligativității vaccinării, joi, în fața ministerului Sănătății. Lucurile au degenerat în momentul în care mai mulți protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar o persoană chiar s-a suit pe clădire pentru a flutura un steag.

 
 
Articolul precedentPrognoza meteo pe o lună: vreme capricioasă. Când lovesc ploile – cum va fi vremea până pe 18 septembrie
Articolul următorMonica Macovei, inculpată în dosarul accidentării motociclistului. Fostul ministru al Justiției, acuzat de vătămare corporală din culpă