Un soldat al armatei britanice acuzat de terorism este căutat deja două zile după ce a evadat din închisoarea din Londra. Acesta aştepta să fie judecat pentru acuzaţii de terorism; a evadat miercuri din închisoarea din Londra în care era închis, potrivit anunțului poliției metropolitane.

Daniel Abed Khalife, de 21 de ani, a dispărut din închisoarea Wandsworth, situată în sud-vestul capitalei britanice, miercuri, 5 septembrie, cu puţin timp înainte de ora 8:00 dimineaţa, la 7:50, ora locală, potrivit BBC.

Potrivit informațiilor oamenilor legii, acesta s-ar afla încă în Londra. Au fost luate deja măsuri speciale pe aeroporturi și porturi, fiind lansat și un apel către locuitorii capitalei britanice.

Khalife este soldat şi este acuzat de posibil spionaj și de un act terorism. Acesta se afla în arest preventiv.

El aştepta începerea procesului pentru infracţiuni de terorism şi presupuse încălcări ale Legii referitoare la secretele oficiale.

Khalife este acuzat că a plasat bombe false la o bază militară, potrivit agenţiei de presă PA Media, dar și de colectarea de informații utile unui inamic. Se presupune că lucra pentru un stat ostil, notează BBC.

„Poliţia lansează un apel urgent către populaţie pentru a ajuta la găsirea unui bărbat de 21 de ani care a evadat din închisoare”, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un comunicat.

„Din cercetările noastre iniţiale, se crede că a evadat din închisoare în jurul orei 07:50”, a mai precizat Scotland Yard.

Aeroporturile și porturile au fost rugate să ia măsuri de securitate suplimentare, ceea ce a dus la raportarea întârzierilor în Marea Britanie, inclusiv la aeroportul Heathrow, aeroportul Manchester și portul Dover.

Șeful Comandamentului de combatere a terorismului din cadrul Poliţiei Metropolitane a anunțat că  ofițeri de combatere a terorismului sunt desfășurați în toată Londra, unde se concentrează căutările. Însă a precizat că este posibil ca Daniel Abed Khalife să se afle „oriunde în țară în acest moment și suntem conștienți de riscul ca el să părăsească țara”.

Evadările din închisoarile din Marea Britanie sunt rare. Nu se știe de ce Khalife nu se afla într-o închisoare de securitate maximă și era ținut într-o închisoare obișnuită din sud-vestul Londrei, comentează BBC. Mai ales că acesta dispăruse și înainte din baza sa militară, pe 2 ianuarie după presupusele infracțiuni, înainte de a fi arestat în apropierea mașinii sale pe 26 ianuarie, după mai multe căutări. 

Ultima evadare ce  a implicat deținuți pentru acte de terorism a fost cea din 1994 a prizonierilor forțelor paramilitare irlandeze IRA, din închisoarea Whitemoor. Potrivit datelor oficiale, ar fi avut loc o singură evadare în Anglia şi Ţara Galilor în ultimii ani, în perioada 2021-2022.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentRomânia riscă o epidemie de rujeolă! Efectele devastatoare ale bolii
Articolul următorIntâlnire crucială la București. Zeci de lideri europeni, discuții cu Iohannis și Ciolacu, pe fondul tensiunilor create de incidentul cu dronele rusești căzute în România