Regiunea în care este situată caldera vulcanică Câmpiile Flegree, în apropiere de Napoli, a fost zguduită miercuri de un nou cutremur, cu magnitudinea 3,4, produs în cadrul “roiului” seismic care afectează zona începând de luni, transmite agenţia italiană de presă ANSA.

Cutremurul, care s-a produs la ora 08:28, la o adâncime de aproximativ patru kilometri, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), a fost resimţit în mai multe cartiere din Napoli şi în unele aşezări din regiune.

Numeroşi localnici şi-au petrecut cea de-a doua noapte afară din cauza seriei de cutremure – dintre care unul cu magnitudinea 4,4, cel mai puternic produs în zonă în ultimii 40 de ani.

Până în prezent, 46 de familii au fost evacuate din locuinţele lor situate în 27 de clădiri, după ce au fost efectuate inspecţii la nivelul structurilor.

Cele 138 de deţinute din închisoarea pentru femei din Pozzuoli au fost, de asemenea, evacuate şi transferate temporar în alte penitenciare din Campania.

Premierul Giorgia Meloni prezidează miercuri o reuniune interministerială pe această temă.

Zona Câmpiile Flegree, cunoscută şi sub numele de Phlegrean Fields, în limba engleză, este afectată în prezent de un fenomen bradiseismic, sau de înălţarea solului, iar activitatea seismică din zona vulcanică a generat temeri cu privire la riscul de daune provocate oamenilor şi proprietăţilor. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentKim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică şi nu vreau ca generaţia ei să trăiască cu ele”
Articolul următorIrlanda, Norvegia și Spania au anunțat că vor recunoaşte oficial statul Palestina