Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a demisionat. Acesta invocă motive personale, mai precis dă vina pe lipsa de timp petrecut alături de cei dragi. Ben Wallace se află printre numele des menționate ca posibil înlocuitor al lui Jens Stoltenberg în calitate de secretar general al NATO. 

Mai jos, fragmente din scrisoarea de demisie a lui Wallace:

  • „Stimate domnule prim-ministru,
  • Luna trecută am împlinit patru ani în calitate de secretar de stat pentru apărare. De asemenea, marchează al nouălea an ca ministru. Am avut privilegiul de a vă servi pe dvs. și pe predecesorii dvs. în sarcina de a proteja această țară măreață și de a-i menține pe cetățenii săi în siguranță.
  • După cum știți, această responsabilitate atrage după sine o datorie de a fi disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, aproape fără preaviz. În perioada în care am ocupat atât funcția de ministru al securității ministru al Securității, cât și la Apărare, am putut contribui la răspunsul guvernului la o serie de amenințări și incidente.
  • De la Wannacry, atacurile teroriste din 2017, otrăvirile de la Salisbury, Afganistan, Sudan și Ucraina, a fost o onoare să servesc alături de bărbații și femeile din forțele noastre armate și din serviciile de informații care se sacrifică atât de mult pentru securitatea noastră.”
  • De când m-am înrolat în armată, m-am dedicat să îmi servesc țara.
  • Această dedicare are însă un cost personal pentru mine și familia mea.
  • După multă reflecție, am luat decizia de a cere să mi se permită să mă retrag. Mi-am câștigat mandatul în 2005 și, după atâția ani, a sosit momentul să investesc în aspectele vieții pe care le-am neglijat și să explorez noi oportunități.

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCod Galben de instabilitate atmosferică pentru jumătate din țară
Articolul următor5 muncitori, spulberați de un tren de mare viteză, în Italia – VIDEO