Google își va anunța utilizatorii dacă găsește date personale despre ei în Căutare (Search), cum ar fi numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri, astfel încât să le poată elimina.

Google a oferit anterior un instrument care le permite utilizatorilor să solicite eliminarea rezultatelor căutării, compania facilitează acum acest lucru și prin lansarea unui nou dashboard. 

De acum înainte, Google își va notifica utilizatorii în cazul în care găsește date personale despre ei în Search, cum ar fi numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri, pentru ca aceștia să le poată elimina, conform engadget.com.

Google îi va anunța pe utilizatori dacă informațiile lor de contact sau alte date apar în rezultatele Google Search.

Noul dashboard va fi disponibil la început doar în SUA, în limba engleză, dar Google spune că lucrează pentru a-l introduce și în alte regiuni.

Google își dublează, de asemenea, angajamentul de a proteja utilizatorii de găsirea conținutului explicit și imagini neconsensuale, permițând oamenilor să elimine “orice imagine personală explicită pe care nu mai doresc să fie vizibilă în căutare”.

“De exemplu, dacă ați creat și încărcat conținut explicit pe un site web, apoi l-ați șters, puteți solicita eliminarea acestuia din Search dacă este publicat în altă parte fără aprobare. Această politică nu se aplică conținutului pe care îl comercializați în prezent”, a precizat Google.

Google subliniază că eliminarea imaginilor personale explicite din Google Search nu le va elimina din sursă, cum ar fi un site web, dar acestea nu vor mai apărea în rezultatele Google Search.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorCele mai risipitoare zodii: capabile să arunce cu bani în stanga și în dreapta pentru plăcerea ALTORA. Horoscopul bogaților