Un grup de 12 membri ai filialei ieşene a USR a protestat, joi, în faţa Prefecturii, împotriva noului guvern condus de social-democratul Marcel Ciolacu.

Potrivit unui comunicat remis presei de USR Iaşi, protestatarii afirmă că “ministerele au fost făcute cadou unui lot de incompetenţi şi corupţi, iar altele au fost lăsate tot pe mâna celor care au dovedit că sunt un dezastru”.

“Mesajul lansat de USR Iaşi astăzi trebuie să funcţioneze ca un RO-Alert, pentru ca cetăţenii să reacţioneze la pericolul pe care această coaliţie politică îl reprezintă pentru ei, pentru copii şi pentru dezvoltarea ţării. Marcel Ciolacu preia ştafeta incompetenţei, preia de la Nicolae Ciucă un mandat cu multe minusuri şi corigenţe. Această guvernare PSD-PNL este un eşec. Avem cele mai mari preţuri din ultimii 20 de ani, costurile alimentelor s-au dublat, ratele la bănci s-au dublat, în buget este o gaură de 30 de miliarde de lei şi să nu uităm nici de eşecul Schengen, iar PNRR, cea mai mare oportunitate de dezvoltare a ţării, este în urmă, este în aer”, se menţionează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, tot ce a prezentat noul premier Marcel Ciolacu în programul de guvernare al PSD putea fi realizat şi până acum.

“Ce poate livra Ciolacu la guvernare ştim deja: scumpiri, privilegii pentru speciali, stagnare şi blocarea reformelor. A trecut mai bine de un an şi jumătate de când conduce practic Guvernul României. USR nu va învârti roata între PNL şi PSD, în timp ce soarta românilor este pariată ca la ruletă”, a declarat, potrivit comunicatului de presă, Filip Havârneanu, preşedintele USR Iaşi.

Marcel Ciolacu este criticat că a blocat de mai bine de un an proiectele USR de eliminare a pensiilor speciale.

“Tot Ciolacu spune acum că va reduce gradual impozitarea muncii. O spune cel care a supraimpozitat contractele part-time, lovind exact în cei cu veniturile mici şi medii. Guvernarea PSD-PNL nu ar fi fost posibilă fără patronul Klaus Werner Iohannis, cel care a adus PSD la guvernare, cel care a distrus PNL şi l-a făcut o remorcă la PSD, cel care a oprit modernizarea României, cel care a eşuat în mod catastrofal în proiectul “România Educată”, cel care a trădat România. Klaus Iohannis a dat tot atâtea şanse PSD câte a luat României, făcând un şpagat politic între hoţie şi corupţie, după ce a jurat că nu va fi niciodată ca cei pe care azi îi “binecuvântează”, ca un naş grijuliu”, susţine USR. 

Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară, spre exemplu la Sibiu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPreședintele PNL, Nicolae Ciucă: Votul de încredere acordat de Parlament noului Executiv asigură stabilitatea politică și guvernamentală a României
Articolul următorANM, prognoza meteo actualizată | Meteorolog: „Weekend-ul va fi unul sub incidența fenomenelor extreme”