Regele Charles III a făcut, luni, împreună cu Regina Consoartă Camilla, în Scoţia, prima sa vizită oficială de la înmormântarea Reginei Elizabeth II.

Îmbrăcat într-un kilt verde şi albastru şi cu şosete roşii, Regele Charles IIl le-a spus locuitorilor oraşului Dunfermline, care au venit să-l aplaudă, că această întâlnire „i-ar fi bucurat inima mamei sale aşa cum o bucură şi pe a sa”.

Dunfermline a devenit a opta municipalitate din Scoţia care a obţinut statutul de oraş, cu ocazia Jubileului Reginei din 2022.

Fidel stilului său de când a devenit rege, Charles III s-a bucurat de o adevărată baie de mulţime, strângând mâinile celor prezenţi, glumind cu locuitorii.

Secretarul de stat scoţian, Alister Jack, a fost şi el încântat de această primă vizită oficială.

„Este o mare onoare pentru Dunfermline să primească statutul de oraş şi va da un impuls oraşului şi oamenilor săi. Este o mare onoare că regele şi regina au făcut cu această ocazie prima lor vizită oficială comună de la doliu regal. Regretata regină a ales personal Dunfermline”. 

Charles a profitat de vizita sa în Scoţia pentru a-i aduce din nou un omagiu mamei sale şi vieţii ei în slujba ţării. Charles III a apărut deja într-un kilt, la căpătâiul reginei, la Edinburgh, pe 12 septembrie, la patru zile după moartea suveranei. 

Regele Charles III s-a întâlnit cu Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei, lider al Partidului Naţional Scoţian. Curtea Supremă din Regatul Unit analizează în prezent cererea Scoţiei pentru un nou referendum pentru independenţă. În 2014, scoţienii au votat într/un alt referendum împotriva independenţei. Dar Brexit-ul din 2016 a schimbat jocul în Scoţia, deoarece scoţienii au votat în mare parte împotriva lui.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentAlertă în Japonia, oamenii trimiși în adăposturi. Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată
Articolul următorScenariu de coșmar pentru România. Vladimir Putin ar putea face teste nucleare în Marea Neagră