Poșta Română se laudă că renunță la „pilele politice” angajate în cadrul companiei și că reorganizarea nu este un proiect nou. În cadrul companiei lucrează aproximativ 25 de mii de persoane, iar în preaviz vor intra doar 100 de angajați.

Aceste precizări ale Poştei Române vin ca urmare a articolelor difuzate în mass-media în ultima perioadă, legate de reorganizarea companiei Poştei Române. 

„Salariaţii care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează Compania. Printre aceştia se regăsesc şi aşa numitele „pile” politice ori situaţiile de conflict de interese generate de membri de sindicat care ocupă totodată funcţii de conducere în Companie; Managementul Companiei a solicitat Sindicatului reprezentativ încă din luna aprilie să transmită măsuri pentru limitarea numărului de concedieri. Sindicatul a refuzat transmiterea vreunei măsuri în acest sens. În urma măsurilor aplicate de către conducerea Poştei Române, numărul de salariaţi afectaţi de concediere a scăzut de la 501, la aproximativ 100. Dintre aceştia fac parte şi toţi salariaţii care ocupă posturi de consilier director general”, transmite Poşta Română, potrivit Agerpres.

Posturi disponibile pentru angajații în preaviz

Poşta Română precizează că 100 de angajaţi au primit preaviz și că pentru ei managementul a pus la dispoziţie peste 180 de posturi disponibile în reţeaua poştală, din care aceştia pot alege. Oferta cuprinde posturi precum factor poştal, curier poştal, manager unitate poştală, analist date, economist şi altele.

Aproximativ 50 de angajaţi ai Poştei Române au participat luni la o acţiune de protest în faţa companiei, ei fiind nemulţumiţi că au primit notificări de concediere, a declarat pentru AGERPRES Ionel Oţelea, preşedintele interimar al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

Întrebat dacă vor fi organizate şi alte acţiuni de acest fel, el a spus că acestea vor fi stabilite în cadrul structurii naţionale de conducere. „Noi ne pregătim de negocierea contractului colectiv de muncă şi probabil cu această ocazie o să pregătim şi un calendar de acţiuni de protest”, a adăugat Ionel Oţelea.

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat, la începutul acestui an, că procesul de restructurare de la companie cuprinde aproximativ 1.000 de oameni, însă toţi vor avea opţiunea să rămână în companie pe alte funcţii.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentUn nou accident grav pe DN1 Ploiești – Brașov. Trei autoutilitare s-au făcut praf
Articolul următorMarcel Ciolacu s-a întâlnit cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Atena: „Să ne apropiem de aderarea la Schengen”