Vremea din ultimele zile ar putea aduce fenomene extreme peste România. Europa este lovită de un ciclon.

Întrebată care e probabilitatea să vedem niște inundații mai mari, deoarece în regiunea noastră sunt așteptate fenomene extreme, Elena Mateescu, directorul ANM, a spus la o televiziune de știri:

„Cu siguranță, colegii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor vor actualiza alertele hidrologice în baza informațiilor meteorologice în baza cantităților de precipitații estimate de modelele numerice de prognoză a vremii. Noi vorbim de cantități de precipitații importante în aceleași zone practic, care, așa cum menționez și subliniez acest lucru, au fost afectate în ultima perioadă, de la începutul lunii iunie și până în prezent și există un risc semnificativ, mai ales pentru ziua de vineri și sâmbătă, să vorbim de cantități importante, dar nu excludem și ziua de mâine.

Mâine (n.r. joi) vom actualiza și cu siguranță și în următoarele două zile, în fiecare dimineață, alertele meteorologice, vom extinde arealul aflat sub incidența acestor tipuri de mesaje și cu siguranță și gradul de agravare, prin codul portocaliu, cel puțin, astfel încât să alertăm ceea ce înseamnă și să înștiințăm mai ales autoritățile și populația privind riscul major în aceste zone.

Cu siguranță mai ales pentru zonele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Caraș-Severin, Timișoara, Arad, unde am avut astfel de tipuri de fenomene la  de la începutul lunii iunie și până în prezent”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

Este Cod roșu de ploi și vijelii în Italia, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Grecia, iar în Turcia avem inundații majore.

Articolul precedentVIDEO Aeroportul Internațional Braşov-Ghimbav a fost inaugurat oficial!
Articolul următorAbsolvenții de liceu sau facultate pot primi, lunar, 300 de lei din partea statului. Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească