Consulatul României la Londra atrage atenția că o serie de anunțuri înșelătoare îi vizează pe cetățenii români, iar cei care le dau cursă fără se le verifice riscă și ajungă în sitauții neplăcute.   

Anunțurile care le promit românilor locuri de muncă în Marea Britanie “fără acte” trebuie privite cu mare atenție, acest lucru fiind ilegal. Cei care sunt păcăliți cu astfel de locuri de muncă pot ajunge la închisoare, iar banii câștigați din munca ilegală confiscați de autorități, potrivit stiridiaspora.ro.

“Având vedere prezența în mediul online a unor oferte de locuri de muncă “fără acte” dorim să vă atragem atenția asupra următoarelor aspecte:

 O persoană fără drept de ședere în Regatul Unit este considerată imigrant ilegal și va fi supusă unor consecințe precum reținerea în centre de imigrare și emiterea unui ordin de îndepărtare. Cazurile agravante de abuzare a legislației în domeniul imigrației pot conduce la urmărire penală cu sentință până la maxim 6 luni în stare de detenție și după caz, toate câștigurile din munca ilegală puse sub sechestru”, se arată într-un mesaj postat de Consulatul României la Londra pe pagina oficială de Facebook.

Firmele care angajează persoane care nu dețin drept de muncă în Marea Britanie pot primi amenzi de până la 20.000 de lire.

“- Începând cu 1 ianuarie 2021, condițiile de intrare și ședere în Regatul Unit s-au schimbat. Pentru a putea munci în Regatul Unit, cetățenii europeni, inclusiv români, trebuie să aplice pentru viză de muncă anterior deplasării în acest stat, dacă nu au fost eligibili pentru înregistrarea în Schema de rezidență EUSS (pre-settled/settled). Informații referitoare la rutele de imigrație în Regatul Unit pot fi accesate la: https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas

– NU aplicați pentru Schema de rezidență EUSS dacă nu sunteți eligibil, refuzul cererii vă poate îngreuna vizitarea Regatului Unit în viitor.

– Angajarea unei persoane care nu deține dreptul de muncă în Regatul Unit poate atrage consecințe precum plata unei amenzi de până la £20.000″, mai transmite Consulatul.

 

Articolul precedentCel puțin 4.500 de oameni au murit în urma celor două cutremure care au lovit Turcia și Siria. Bilanțul crește de la o oră la alta
Articolul următorClubul de Presă se dezvoltă în ritm accelerat: casele de presă și ziariștii, invitați să se alăture