Klaus Iohannis spune că lupta împotriva drogurilor trebuie să continue! Totul în contextul în care fenomenul consumului de droguri la volan, dar și cel în rândul tinerilor au crescut alarmant. Președintele are un mesaj pentru politicieni: să nu încetinească lupta împotriva corupției. 

„România s-a schimbat, este un stat de drept cu o justiție funcțională și, totusi, nu este momentul să încetinim lupta anticorupție. Este momentul să accelerăm lupta împotriva drogurilor și împotriva evaziunii fiscale”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

CSAT pentru consumul de droguri în școli! Klaus Iohannis: „Este un fenomen alarmant”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, la începerea anului școlar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a urnătoarei şedinţe CSAT. Iohannis a participat, alături de ministrul Educaţiei – Ligia Deca şi de primarul sectorului 1 – Clotilde Armand, la festivitatea de deschidere a anului şcolar, la Şcoala gimnazială 162 din Capitală.

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale. În acelaşi timp, vreau să subliniez importanţa comportamentelor preventive şi responsabile. Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun.

Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a declarat preşedintele.

Citește și: La început de an școlar, Klaus Iohannis promite măriri salariale pentru profesori. Mesajul președintelui la deschiderea cursurilor

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCât de des poți să mănânci mici fără să îți fie afectată sănătatea – Răspunsul specialiștilor
Articolul următorAmendă uriașă pentru TikTok. A încălcat drepturile minorilor