Un nou caz de infectare cu virusul West Nile a fost diagnosticat în România. Mai exact la Timișoara, acolo unde un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, după ce a acuzat acuzând simptome specifice unei boli infecţioase. În prezent, bărbatul a fost stabilizat iar medicii îl țin sub observație. Până acum, virusul a provocat deja 4 decese în rândul românilor.

Bărbatul a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a unităţii sanitare timișorene. În urma recoltării probelor de sânge care au fost analizate în laborator diagnosticul de suspiciune a fost confirmat, acesta fiind infectat cu virusul West Nile.
 
„Pacientul s-a prezentat având simptome uşoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicaţie de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, şi vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecţioasa care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidităţi poate duce la o infecţie a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situaţia de acum, la deces”, a declarat dr. Anca Elena Ianiţcaia, medic specialist Boli Infecţioase, în cadrul spitalului, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a fost deja informată de către spital referitor la acest nou caz de infecție cu virusul transmis de țânțari, raportarea urmând a fi transmisă Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).
 
”Infecţia cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la persoanele adulte o neuroinfectie care, însă, în majoritatea cazurilor, este subclinică. Ocazional poate duce la aparitia unei meningite aseptică sau encefalită severă, în special în rândul vârstnicilor. Majoritatea pacienţilor au infecţii care însă nu prezintă simptome evidente. Recomandări: Evitaţi expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi; Utilizaţi substanţe chimice repelente pentru ţânţari; Împiedicaţi pătrunderea ţânţarilor în locuinţe folosind plase de protecţie”, mai spun reprezentanții uității medicale.

West Nile este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar.

Până săptămâna trecută erau confirmate 21 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, asta de la începutul sezonului estival, arată INSP.

Cele mai numeroase cazuri au fost depistate chiar în municipiul Bucureşti (5) şi judeţele: Dolj (2), Galaţi (3), Ilfov (3), Iaşi (2), Olt (2), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (1), şi Tulcea (1). 

Totodată, au fost înregistrate decese în judeţele: Satu Mare (1), Ilfov (1), Dolj (1-caz probabil) şi Prahova (1).

Articolul precedentVremea 29 august. Vreme schimbătoare în toată țara
Articolul următorAlunecare masivă de stânci în Franța. VIDEO spectaculos cu muntele care a luat-o la vale și s-a prăbușit peste autostradă