Google a îmbunătățit recent serviciul său Google Flights cu caracteristici suplimentare menite să ajute utilizatorii să economisească bani atunci când își rezervă zborurile.

Google Flights actualizat furnizează acum informații valoroase cu privire la cele mai mici prețuri pentru călătorii cu avionul. 

Google Flights oferă cele mai bune oferte de zboruri în comparație cu prețurile medii și sugerează cele mai eficiente date pentru rezervarea zborurilor.

De exemplu, dacă planificați o vacanță în familie către o destinație precum Florida în timpul iernii și sunteți în procesul de rezervare a zborurilor, Google Flights vă va oferi informații despre dacă prețurile actuale sunt mai mari sau mai mici decât medii tipice și vă va recomanda momentul optim pentru a obține cele mai bune oferte.

Pentru a ilustra această caracteristică, să luăm în considerare un exemplu. Dacă planificați o călătorie din București către Roma, Italia, în luna noiembrie 2023, pe Google Flights veți putea vedea și zilele în care aveți cele mai mici prețuri. În acest caz, plecarea pe 8 noiembrie sau pe 15 noiembrie – când prețul unui bile teste 236 lei. 

O dată ce ați selectat datele în care vreţi să călătoriți veți avea recomandarea pentru cele mai bune prețuri, dar există și opțiunea de a selecta cele mai bune zboruri, ore de plecare, sosire, durata zborului și emisiile de CO2. 

Puteți vedea și modul în care a evoluat prețul biletelor pe parcursul ultimelor două luni.

Pentru a găsi momentul cel mai prielnic din punct de vedere financiar pentru a vă rezerva zborul folosind Google Flights, urmați acești pași simpli:

1. Accesați https://flights.google.com de pe dispozitivul mobil.

2. Introduceți destinația și datele de plecare, apoi apăsați „Gata”.

3. În partea de sus a paginii, înainte de lista de zboruri disponibile, Google vă va indica dacă prețurile actuale sunt tipice sau nu. Pentru a accesa mai multe detalii, inclusiv intervalul recomandat pentru rezervare, apăsați săgeata în jos.

Cu funcționalitățile îmbunătățite ale Google Flights, călătorii pot lua decizii mai informate cu privire la momentul rezervării zborurilor lor, economisind potențial bani și făcând planificarea călătoriilor lor mai rentabilă din punct de vedere financiar.

Cum să găsești zboruri ieftine cu Google

O dată intrat pe site, Google oferă și recomandări pentru cele mai ieftine destinații raportate la orașul în care vă aflați. 

Dacă alegeți una dintre recomandările Google, o dată intrat pe destinația aleasă, veți vedea care sunt cele mai bune prețuri, datele în care să călătoriți pentru a beneficia de oferte.

O altă variantă este să selectaţi orașul de plecare, iar la destinație să alegeți „Anywhere” (n.r. Oriunde). Apăsați apoi căutare și Google Flights va genera o hartă pe care apar toate destinațiile în care puteți zbura direct și care e prețul cel mai mic al călătoriei. 

Aveți opţiunea de a alege luna în care vreți să călătoriți și durata vizitei (un weekend, o săptămână sau două săptămâni).

Sursa: stirileprotv.ro

Articolul precedentPeste 60% dintre români nu au citit nicio carte în ultimul an
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET