Partidele din opoziție se întrec în moțiuni de cenzură, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că își va asuma răspunderea pe măsurile de austeritate. Cu alte cuvinte, taxele pentru români și tăierile la stat trebuie să treacă prin Parlament fără dezbatere și vot. 

Anunțul premierului Marcel Ciolacu de asumare a răspunderii ca să treacă măsurile de austeritate anunțate a declanșat un răspuns din partea USR și AUR. Liderii celor două formațiuni au anunțat, separat, că vor depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului.

AUR a anunțat că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu, imediat după începerea sesiunii parlamentare. USR a venit cu un mesaj asemănător. Președintele Cătălin Drulă a anunțat că USR va iniţia o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD-PNL dacă Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea pentru creşterea taxelor. Drulă a precizat însă că „moţiunea de cenzură va reuni toate forţele democratice din Parlament, fără implicarea partidului extremist AUR”.

PREMIERUL MARCEL CIOLACU JOACĂ CU MANDATUL PE MASĂ PENTRU REDUCEREA CHELTUIELILOR 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că își pune mandatul în joc pentru adoptarea măsurilor fiscale pregătite de Executiv pentru reducerea cheltuielilor și scăderea deficitului. Șeful Guvernului a precizat că ar înclina spre varianta asumării răspunderii pe măsurile de austeritate. 

„Avem nevoie de o Românie decentă și echitabilă pentru toți. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară. Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea și să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea și ocolirea taxelor sunt frâna care țin pe loc dezvoltarea României. Din punctul meu de vedere nu mai puteam continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă în picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale, școli. (…)

Avem nevoie de reforme profunde. Am văzut vociferări, atacuri din partea unor ipocriți, care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR.

Nu voi ceda un milimetru indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa și pentru ca toți să plătească ce au de plătit. Nu mai poate fi o regulă pentru bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii care muncesc. Vreau să iau puțin de la cei care fac foarte muți bani pentru a da și la pensionari și la cei care au nevoi.

Anunț că îmi voi asuma răspunderea în Parlament pe pachetul legislativ. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea să facă cu adevărat reforme și cine se opune și luptă pentru privilegii și protejarea marilor averi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentAlertă sanitară majoră! 4 cazuri de meningită virală, raportate în România – Infecția, cauzată de virusul West Nile
Articolul următorHoroscop de weekend: 25-27 august. Tot felul de emoții răbufnesc în aceste zile – 3 zodii sunt puse la încercare