Meteorologii au emis două noi avertizări de vreme rea. Prima, de cod galben, va fi valabilă până luni dimineaţă, la ora 10. Va ploua în cea mai mare parte a țării şi în unele zone vor fi vijelii.

În plus, cantităţile de apă vor ajunge până la 40 de litri pe metrul pătrat. Meteorologii au emis și o avertizare de cod portocaliu de ploi torenţiale. Până luni dimineaţă la ora 4 va ploua puternic în centrul și sud-estul țării, va fi vânt puternic, până la 75 de kilometri pe oră, iar în unele zone va cădea grindină. Şi cantităţile de apă care vor cădea se preconizează a fi foarte mari: până la 60 de litri pe metrul pătrat.

Iată cele două avertizări meteo:

COD PORTOCALIU: Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11.00 – 26 iunie, ora 04.00

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale
Zone afectate: conform textului și hărții

Pe parcursul zilei la munte, în centrul și sud-estul țării, iar seara și noaptea mai ales în sud-est, local vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 10.00 – 26 iunie, ora 10.00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țarii, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

 

Articolul precedentSe spală de Sânziene sau nu? Ce este interzis să faci pe 24 iunie
Articolul următorStrategie în alb și negru – ediția din 24 iunie 2023