Considerat vedeta sezonului cald, pepenele verde este unul dintre cele mai apreciate fructe vara. Cu aportul său ridicat de apă și gustul său fresh, pepenele verde este cel mai răcoritor fruct.

Pe lângă faptul că este răcoritor, conține o mulțime de nutrienți benefici pentru organism, cum ar fi vitamina C, potasiu, licopen şi citrulină. Fructul are un conţinut scăzut de calorii și o mare cantitate de apă.

Nu există o cantitate exactă de pepene verde pe care o poţi mânca pe zi, deoarece depinde de mai mulţi factori, cum ar fi greutatea corporală, nivelul de activitate fizică, starea de sănătate şi preferinţele personale, potrivit zcj.ro.

Cu toate acestea, un punct de plecare ar putea fi să urmezi recomandările generale pentru consumul de fructe, care sunt de 2 porţii pe zi pentru femei şi 3 porţii pe zi pentru bărbaţi. O porţie de fructe este echivalentă cu aproximativ 150 de grame sau o cană plină, scrie sursa citată.

Specialiștii recomandă să nu exagerăm cu consumul de pepene verde pentru că pot apărea probleme digestive.

Câteva dintre beneficiile pepenelui verde:

Pepenele verde ajută la hidratarea organismului și contribuie la sănătatea inimii.

Pepenele verde conţine citrulină, un aminoacid care se transformă în arginină în organism. Arginina este implicată în sinteza oxidului nitric, un vasodilatator care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi reduce riscul de hipertensiune arterială şi boli cardiovasculare.

Pepenele verde susţine sistemul imunitar și favorizează sănătatea renală. 

 

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentAccident cumplit în curtea unei şcoli primare din Wimbledon
Articolul următorCătălina Ponor, nuntă ca în poveşti. Imagini inedite de la eveniment