Naţiunile Unite au transmis un avertisment în privinţa impactului uriaş asupra securităţii alimentare. Preţurile la produsele alimentare vor creşte.

Naţiunile Unite au avertizat marţi că ruperea uriaşului baraj de la Kahovka de pe fluviul Nipru (în sudul Ucrainei) va avea un impact considerabil asupra securităţii alimentare mondiale, relatează Reuters.

Martin Griffiths, responsabilul ONU pentru ajutor umanitar, a declarat pentru BBC că impactul asupra securităţii alimentare ar putea fi semnificativ.

“Este vorba de un grânar, toată zona aceea care coboară spre Marea Neagră şi Crimeea este un grânar nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga lume”, a declarat Griffiths pentru BBC.

 „Este aproape inevitabil că vom vedea enorme, enorme probleme cu recoltarea şi semănatul pentru următoarea recoltă. Aşadar, vom asista la un impact semnificativ asupra securităţii alimentare mondiale – asta este ceea ce se va întâmpla”, a afirmat oficialul ONU.

Articolul precedentSchimbări la vârful Avocatului Poporului. Adjunctul instituției, revocat din funcție
Articolul următorCiucă despre preluarea conducerii Senatului: „În viață nu suntem niciodată pregătiți, dar există disponibilitatea de a învăța”