Regina Elizabeth a II-a, care a lipsit de la festivităţi prilejuite de Jubileul său de Platină din cauza stării sale de sănătate, a avut o apariţie surpriză la balconul Palatului Buckingham, duminică, în ultima zi a festivităţilor, relatează presa internaţională.

Monarhul în vârstă de 96 de ani, care merge cu dificultate, nu a participat la principalele festivităţi organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de când este pe tron.

Ea nu a fost prezentă nici la ceremonia religioasă de vineri, nici la cursele hipice sâmbătă şi nici la concertul din faţa palatului. Regina i-a surprins pe britanici prin apariţia sa la balconul de la care monarhia britanică marchează principalele evenimente de mai bine de un secol şi de unde ea a dat startul joi zilelor de festivităţi.

Însoţită de prinţii Charles şi William şi de alţi membri ai famailiei regale, regina a salutat zecile de mii de oameni strânşi în zona din faţa palatului. Regina a stat în balcon pentru intonarea imnului, după care a plecat.

În timpul apariţiei reginei, un cor de celebrităţi, printre care Sir David Jason, Harry Redknapp, Sir Cliff Richard, Sandie Shaw şi Felicity Kendal, a luat parte la o interpretare a melodiei God Save The Queen, imnul naţional de fapt al Regatului Unit. În timp ce se cânta imnul naţional, regina a contemplat scenele din faţa ei, adâncită în gânduri. Apoi, cu un zâmbet şi câteva gesturi cu mâinile înmănuşate cu mănuşi albe, s-a întors şi a ieşit, trecând înapoi pe uşă, atingându-şi scopul de a fi văzută pentru a fi crezută în mai puţin de trei minute.

Cele patru zile de sărbători au reunit vecini, oraşe şi o mare parte a naţiunii, marcând cei 70 de ani de domnie a celui mai longeviv monarh al ţării. Regina a fost văzută de public în persoană timp de puţin peste 27 de minute pe tot parcursul weekendului. Dar prezenţa ei a fost simţită pe scară largă, iar schiţa de comedie preînregistrată cu ursul Paddington a adus o nouă lumină asupra umorului şi dragostei sale pentru distracţie.

Foto articol / Profimedia

Sursa: Realitatea Din UK

Articolul precedentREALITATEA PLUS, la un pas de trecerea la HD
Articolul următorBanca Mondială estimează creștere economică în România anul acesta