Imagini în exclusivitate de la Washington, unde jurnalistul Ana Maria Păcuraru a fost singurul invitat român din presă de la evenimentul organizat de ambasada României în Statele Unite. 

Evenimentul marchează 20 de ani de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantice și, în această seară, va avea loc și un concert aniversar care reunește zeci de artiști de excepție. 

Imagine

Evenimente de amploare au avut loc la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO. Printre invitați s-a numărat și secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană, dar și eseistul Dorin Tudoran.

Imagine

Printre momentele care au marcat evenimentul s-a numărat și o interpretare impresionantă a imnului “Deșteaptă-te române”.

Imagine

Evenimentul urmează de asemenea să fie marcat printr-un amplu concert intitulat “Faith, Freedom and Friendship” care va reuni zeci de artiști excepționali precum Alexandra Crișan, Luminița Anghel și Nico Matei.

România a fost primul stat fost comunist care a aderat, în 1994, la Parteneriatul pentru pace, un format complex de cooperare al NATO cu state partenere. Țara noastră a devenit membru al Alianței în martie 2004. 

Sursa: Vox Publica

Articolul precedentRusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace! Anunțul lui Lavrov
Articolul următorMiniştrii de externe din UE se întâlnesc la Luxemburg