După temperaturile sufocante, ce ajung la 40 de grade, urmează ploile torențiale și inundațiile. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare cod galben galben de viituri pentru râuri din mai multe județe.

Potrivit specialiştilor INHGA, până marţi la ora 16:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna şi Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte staţia hidrometrică Orşova, în judeţele Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pîraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

“Având în vedere atenţionarea hidrologică actuală, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, subliniază hidrologii. 

Articolul precedentContinuă protestele angajaților de la Finanțe și Fisc
Articolul următorȘeful Poliției Constanța – Adrian Glugă a demisionat după tragedia de la 2 Mai