Un număr de 21 trenuri vor fi anulate, duminică, pe fondul avertizărilor meteorologice şi al restricţiilor de circulaţie aplicate de CFR SA la nivelul sucursalei feroviare Constanţa, a anunţat, sâmbătă seara, CFR Călători.

Potrivit sursei citate, este suspendată circulaţia următoarelor trenuri în data de 26.11.2023:

– IR 1580, IR 1882, IR 1586, IR 1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord;

– IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa;

– R 8004/8007 în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor şi retur;

– R 8122 Slobozia Veche – Bucureşti Nord se anulează pe distanţa Slobozia Veche – Urziceni;

– R 8153 Urziceni – Slobozia Veche;

– R 8154 Slobozia Veche – Urziceni;

– R 8201/8205 Buzău – Feteşti – Constanţa;

– R 8208/8204 Constanţa – Feteşti – Buzău;

– R 8206/8202 Constanţa – Feteşti – Buzău;

– R 8203/8207 Buzău – Feteşti – Constanţa.

“Măsura are drept scop adaptarea circulaţiei trenurilor la noile condiţii, în fapt circulaţia garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulaţie. Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, precizează CFR Călători.

Compania recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor.

Pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile care afectează mai multe zone din ţară şi ţinând cont de avertizările meteo pentru această perioadă (vânt puternic, precipitaţii/ninsori abundente, viscol, vizibilitate scăzută etc.), începând din seara de 25 noiembrie, ora 19:00, administratorul infrastructurii feroviare, CFR SA, a introdus mai multe restricţii în circulaţia trenurilor de călători pentru derularea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, a informat anterior CFR Călători.

VEZI ȘI: CFR SA anunță activarea comandamentelor feroviare de iarnă în partea de sud-est a ţării

Aceste restricţii se aplică în special pentru trenurile cu îndrumare din/sosire în staţia Constanţa şi staţii cale ferată de pe magistrala 800 Bucureşti – Constanţa unde se interzice circulaţia cu tracţiune electrică şi automotoare, ceea ce va genera întârzieri pe această secţie precum şi decalări de orare la trenurile de legătură, a precizat compania, citată de Agerpres.

Pentru asigurarea continuităţii circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă, CFR Călători a pus operativ la dispoziţia CFR SA tracţiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur. De asemenea, societatea este pregătită să intervină, în funcţie de evoluţia stării vremii şi a condiţiilor de circulaţie, cu mai multe unităţi diesel, în limita parcului tehnic disponibil.

Meteorologii au emis două CODURI ROȘII de fenomene extreme, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită

Sursa: Newsinn

Articolul precedentVlad Voiculescu, despre scandalul achiziționării vaccinurilor în pandemie: ”Decizia de a cumpara acea cantitate a apartinut lui Florin Cîțu”
Articolul următorAutostrada A2 București-Constanța a fost închisă din cauza ninsorii abundente