După numărarea voturilor exprimate la alegerile din 9 iunie 2024, avem lista completă a politicienilor care merg în Parlamentul European. Romania are 33 de mandate, iar surpriza a venit din partea celor de la AUR, care nu au făcut o figură bună la locale, dar care s-au clasat foarte bine la europarlamentare: pe locul al doilea, imediat după alianța PSD-PNL. 

România are 33 de mandate în Parlamentul European potrivit celor mai recente date în urma alegerilor de pe data de 9 iunie. Alianța PNL-PSD ale cei mai mulți politicieni care ajung în Parlamentul European: 19 mandate. Printre eurodeputați se numără și Mihai Tudor, Rareș Bogdan și Gabriela Firea.

AUR, surpriza alegerilor

Pe locul 2 și surpriza acestor alegeri se află Partidul AUR cu 6 mandate la Bruxelles printre care se numără și Cristian Terheș și Claudiu Târziu. 3 mandate are și Alianța Dreapta Unită: Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac.

2 mandate UDMR, tot 2 mandate și SOS România. Practic, Diana Șoșoacă va ajunge la Bruxelles, iar nu în ultimul rând și candidatul independent Nicu Ștefănuță.

Imagine

 

Imagine

Imagine

Imagine

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentHunter Biden, găsit vinovat pentru deținerea ilegală de armă! Primul fiu de președinte american în exercițiu condamnat
Articolul următorKievul ia în considerare participarea Rusiei la următorul summit de pace